Αηδιαστική τέχνη: Εκκεντρική ζωγράφος φτιάχνει πίνακες πάνω σε κατσαρίδες

© Φωτογραφία : Brenda Delgado/Facebook

Αν και οι περισσότεροι δεν αντέχουμε τις κατσαρίδες, τι θα λέγατε να βάζατε μία στο σπίτι σας ως έργο τέχνης;

Η Μπρέντα Ντελγκάντομια αυτοδίδακτη καλλιτέχνις από τη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, ζωγραφίζει νεκρές κατσαρίδες και τις μετατρέπει σε μικροσκοπικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από κλασικά όπως η «Έναστρη Νύχτα» και «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι».

Σίγουρα η τεχνική της δεν αποτελεί μια από τις κλασικές που έχουμε συνηθίσει έως τώρα, ενώ, για να είμαστε ειλικρινείς, θέλει γερό στομάχι.

Η 30χρονη κάτοικος του Caloocan City στη Μανίλα σκέφτηκε να ζωγραφίσει πάνω σε νεκρές κατσαρίδες ενώ σκούπιζε νεκρά ζωύφια στον χώρο εργασίας της. WTF?

Παρατήρησε πόσο γυαλιστερά και λεία ήταν τα φτερά της κατσαρίδας, σταμάτησε και σκέφτηκε να ζωγραφίσει πάνω τους.

Άρχισε να χρησιμοποιεί λαδομπογιές για να αναδημιουργήσει μικροσκοπικές εκδοχές κλασικών αριστουργημάτων όπως η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ και τα έργα της σύντομα άρχισαν να τραβούν την προσοχή στο διαδίκτυο.

«Στους συναδέλφους μου καλλιτέχνες (θέλω να πω), μη φοβάστε να εξερευνήσετε τα ταλέντα σας και να προκαλέσετε τον εαυτό σας να κάνει πράγματα που πιστεύετε ότι είναι αδύνατα»

Οι αντισυμβατικοί πίνακες της Ντελγκάντο έχουν λάβει μικτές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να επαινούν την πρωτοτυπία της και άλλους να την κατηγορούν για βαναυσότητα προς τα ζώα, ακόμα κι αν το έντομο που χρησιμοποιεί είναι νεκρό.

«Φαίνεται απλά σκληρό. Μην νομίζετε ότι κατά τη διάρκεια του επιθανάτιου ρόγχου μου σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου θα εκτιμούσα κάποιον που θα ερχόταν να βάψει το μισό σώμα μου», έγραψε κάποιος.

«Αν η κατσαρίδα είναι ήδη νεκρή, ας είναι – αλλά φαίνεται σκληρό και άσχημο. Λέει πολλά για την (έλλειψη) ενσυναίσθησης του καλλιτέχνη…» ανέφερε ένας άλλος.

Με λίγο περισσότερους από 300 ακολούθους στο Instagram η καλλιτέχνις μόλις ξεκινά το ταξίδι της προς τη δόξα, παρά την παράδοξη μέθοδό της.

Οι πιο πολλοί σιχαίνονται τις κατσαρίδες κι είναι αμφίβολο εάν αυτό θα μας κάνει να τις δούμε με άλλο μάτι.

Πηγή: https://sputniknews.gr/

Font Resize
en_US