Πως μοιάζουν;

  • Μέγεθος: Τα μυρμήγκια φαραώ είναι πολύ μικρά με μήκος 2mm
  • Χρώμα: Είναι κιτρινου χρώματος με κόκκινα ή μαύρα σημεία στην κοιλιά.

Τα σημάδια της προσβολής.

Στο 99% των περιπτώσεων ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβουμε αν έχουμε προσβολή από μυρμήγκια φαραώ είναι να τα δούμε! Είτε πάνω στα τρόφιμα που συλλέγουν, είτε στην “γραμμή” των μυρμηγκιών.  

Πως απέκτησα μυρμήγκια φαραώ;

Αυτό το είδος των μυρμηγκιών είναι ο συνηθέστερος εισβολέας στον κόσμο. Ενώ στις τροπικές περιοχές ζει και σε εξωτερικού χώρους, στην ελλάδα το συναντάμε σχεδόν αποκλειστικά σε εσωτερικούς. Λόγω του μεγέθους τους μπορούν να μπουν από οπουδήποτε. Πόρτες, παράθυρα, καλωδιώσεις, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ρωγμές σε τοίχους κπλ. Εισέρχονται στο χώρο μας προς αναζήτηση τροφής, νερού και καταφυγίου από τις καιρικές συνθήκες. Προσελκύονται από σακχαρώδη τροφές και λοιπά τροφικά υπολείμματα.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα μυρμήγκια φαραώ;

Από τα δυσκολότερα παράσιτα στην καταπολέμηση, αν όχι το δυσκολότερο, είναι το μυρμήγκι φαραώ. Μάλιστα, αν η καταπολέμηση δεν γίνει σωστά, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να διασκορπιστουν  οι φωλιές τους μέσα στο σπίτι μας σε διάφορα σημεία.

Η καταπολέμησή τους κρίνεται αναγκαία λόγω του γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης των πληθυσμών τους. Μεγάλο πρόβλημα εμφανίζεται σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις γιατί τα μυρμήγκια φαραώ μπορεί να μεταφέρουν Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, και Clostridium, όταν έχουν πρόσβαση σε λερωμένα σεντόνια και μολυσμένους επιδέσμους.

Συμπεριφορα, διατροφη και βιοτοπος

 

Τα μυρμήγκια φαραώ επιλέγουν  να εισέλθουν το χώρο μας κυρίως τους δροσερότερους μήνες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις καλύτερες συνθήκες του εσωτερικού χώρου. Το συχνότερο δωμάτιο που αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι η κουζίνα. Μπορούν να κάνουν την φωλιά τους μέσα σε ρωγμές τοίχων, πίσω από ντουλάπες, πίσω ή/και μέσα σε ηλεκτρικες συσκευές, σε αποθηκευτικούς χώρους κλπ.

 

Τρώνε σχεδον όλες τις τροφές αν και έχουν προτίμηση στα γλυκά.

Αναπαραγωγή

Τα μυρμήγκια φαραώ φτάνουν σε ενηλικίωση από αυγό σε μόλις 38 ημέρες. Τα θηλυκά μπορούν να ζήσουν από 4 έως και 12 μήνες, ενώ οι εργάτες έως 3 μήνες.

Η κοινωνία τους έχει αρκετές βασίλισσες και μπορούν να μετακομίσουν τη φωλιά τους εάν ενοχληθούν. Οι βασίλισσες ζουν από 4 έως 12 μήνες αλλά τα αρσενικά πεθαίνουν 3 με 5 εβδομάδες μετά την σύζευξη. Η κάθε βασίλισσα μπορεί να παράξει 400 ή και παραπάνω αυγά. Η σύζευξη λαμβάνει χώρα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πως απαλλάσσομαι από το μυρμήγκι φαραώ;

Τι κάνει η GeoProtect:

Μόλις πάρουμε αίτημά σας ένας εξειδικευμένος γεωπόνος θα έρθει για να ερευνήσει το χώρο και να κρίνει την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση έτσι ώστε να απαλλαγείτε το ταχύτερο δυνατό από αυτά τα παράσιτα.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η καταπολέμηση των μυρμηγκιών φαραώ είναι μια συνεχή προσπάθεια και δεν τελειώνει με μια μόνο εφαρμογή. Εμείς προσφέρουμε ολοκληρωμένη προστασία τριών σταδίων που μπορεί να το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να βασιστείτε στο προσωπικό μας που θα κάνει ότι είναι δυνατό για να στείλει τα μυρμήγκια φαραώ… από εκεί που ήρθαν! Καλέστε σήμερα στο: